English

„Ocean more“ gostuje u ZKM-u u nedjelju, 8. ožujka

Datum objave: 02.03.2015.

Predstava „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“, premijerno izvedena lani na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih u nedjelju, 8. ožujka u 20:00 sati. 

Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, likovnu intervenciju Ivan Midžić, Iva Babić igra Ann Deveria, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić. Predstava je ostvarena u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK u Varaždinu, Hrvatskog društva pisaca, Talijanskog instituta za kulturu i Veleposlanstva Italije u Zagrebu, a premijernoj izvedbi lani u Dubrovniku, nazočio je i sam autor Alessandro Baricco, što je bilo prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta. „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ na programu Igara je i ovo ljeto, 4. i 5. kolovoza u kupalištu Šulić. 

Pored navedenog gostovanja, u Zagrebu će se održati i razgovor o Dubrovačkim ljetnim igrama u subotu, 7. ožujka u 18:00 sati u predvorju nove zgrade Muzičke akademije. U fokusu razgovora bit će programske odrednice ovogodišnje 66. festivalske sezone, a uz umjetničko vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara (Mladen Tarbuk, Mani Gotovac i Mladen Janjanin), očekuje se sudjelovanje dekana hrvatskih umjetničkih akademija i drugih uglednih imena hrvatske stručne javnosti. Poziv za sudjelovanje upućen je i studentima svih umjetničkih akademija kao i Filozofskog fakulteta u Zagrebu.