English

Hrvatski barokni ansambl o ljubavi nježnoj i ljubavi okrutnoj

Datum objave: 31.07.2014.

U sklopu glazbenog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara Hrvatski barokni ansambl nastupit će s programom pod nazivom „Ljubav nježna, ljubav okrutna“ u petak, 1. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Članovi ansambla renomirani su glazbenici mlađe generacije - instrumentalisti i pjevači, već afirmirani u izvođenju barokne glazbe: Monika Cerovčec, Laura Vadjon, Ana Benić, Nika Zlatarić i Pavao Mašić, a u sklopu Igara izvest će djela velikih baroknih majstora J. P. Rameaua, M. P. Montéclaira, F. Couperina, L. N. Clérambaulta i F. L. Colin de Blamonata.

Najznačajniji hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama utemeljen je 1999. godine. Uz stalne koncertne cikluse u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, redoviti su gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala od Varaždina, Zagreba, Dubrovnika i Zadra do Brežica, Beča, Rima i Pise. Nastupali su u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj i Estoniji, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Argentini, Boliviji i Kubi.

Hrvatski barokni ansambl sudjelovao je 2009. u zapaženoj izvedbi opere Acis i Galatea G. F. Händela u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod umjetničkim vodstvom Philipa Picketta.