English

Još jedna izvedba „Karnevala životinja“ u Kabogi (nedjelja, 25.11. u 18 sati)

Datum objave: 15.11.2018.

Besplatni koncert za djecu Karneval životinja koji je prvi put izveden ovo ljeto na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu programa razvoja publike "Ključevi od grada", a zatim u rujnu u ljetnikovcu Bunić Kaboga u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, održat će se ponovno u nedjelju, 25. studenog s početkom u 18 sati, također u ljetnikovcu Bunić Kaboga. 

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti od ponedjeljka, 19. studenog u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) od 10 do 15 sati. Osiguran je i besplatan prijevoz autobusom koji s Pila polazi u 17.30 sati. 

Uz dubrovačke glazbenike koji izvode ovo popularno Saint-Saënsovo djelo - pijanisti Marija Grazio i Alberto Frka, violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violistica Lidija Martinović, čelistica Mihaela Čuljak, kontrabasist Denis Ajduković, klarinetist Stijepo Medo, flautistica Nikolina Pervitić te Karmen Pervitić na udaraljkama - u ulozi pripovjedačice je dramska umjetnica Srđana Šimunović

Karneval životinja najpoznatije je glazbeno djelo koje nalazi put do publike djece diljem svijeta. Skladatelj ovoga djela, Francuz Camille Saint-Saëns rođen je prije gotovo 200 godina u Parizu i jedan je od umjetnika koji su poznati kao „čudo od djeteta“. Kao odrastao i cijenjen skladatelj, dok je s prijateljima boravio na odmoru u Austriji, odlučio se znalački našaliti u zoološkoj fantaziji pod naslovom Karneval životinja. Kroz različite dijelove ove deskriptivne skladbe pune humora i satire, uspio je glazbeno komentirati kolege skladatelje, svoja vlastita djela pa i glazbene kritičare (u stavku posvećenome životinjama s dugim ušima). Svaki od 14 stavaka Karnevala životinja posvećen je jednoj životinji ili skupini životinja i gotovo svi dijelovi kriju citate ili glazbene osvrte na druga poznata glazbena djela.

 

Program realiziraju: Dubrovačke ljetne igre, Caboga Stiftung i Dubrovačka baština d.o.o.