English

Međunarodna pijanistička radionica Marije João Pires, Dubrovnik, 1. – 7. kolovoza 2018.

Datum objave: 11.05.2018.

Opis

Majstorska radionica koju vodi pijanistica Maria João Pires održat će se u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika u razdoblju od 1. do 7. kolovoza 2018. godine. Svrha radionica projekta Partitura nije samo podjela tehnike i znanja već i izoštravanje glazbene osjetljivosti te stvaranje osobnog odnosa s glazbom što je neodvojivo od uloge umjetnika danas. Posljednji dan radionice polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati u atriju Kneževa dvora. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Po završetku radionice svaki će polaznik dobiti certifikat o sudjelovanju.

Voditelji

Maria João Pires

Milos Popovic, pijanist pokreta Partitura

Giuseppe Ravì, osnivač Respiro e Movimento® (glazbeni terapeut)

Maria Joao Pires (c) Felix Broede, Deutsche Grammophon

Uvjeti za prijavu

  • Potrebno je dostaviti kratki životopis (najviše 800 znakova) koji uključuje glazbenu edukacijsku pozadinu podnositelja zahtjeva, iskustvo izvedbe te popis nagrada i postignuća.
  • Motivacijsko pismo.
  • Video ili audio snimak Beethovenove sonate po izboru, u izvedbi podnositelja zahtjeva koja jasno pokazuje njegove/njezine sposobnosti sviranja klavira. Video ili audio zapisi trebaju biti objavljeni na YouTube kanalu i poslani u obrascu za prijavu putem YouTube poveznice.

Obrazac za prijavu

Rok za prijavu

  • 1. lipnja 2018. - PRODUŽENO DO 10. LIPNJA.

Dobna granica

Radionica je namijenjena svim uzrastima. Talentirani pojedinci koji spadaju u dobnu skupinu ispod 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali moraju biti u pratnji roditelja ili skrbnika.

Jezik

Engleski, talijanski, portugalski, hrvatski, srpski.

Odabir

Svaki element pojedinačne prijave pažljivo se procjenjuje i uspoređuje s cjelokupnom bazom podnositelja zahtjeva. Stručni tim ocjenjuje kandidate na temelju kvalitete vidljive iz snimaka te na temelju dostavljenih informacija. Svi sudionici će biti obaviješteni e-mailom o rezultatima prije ili najkasnije 15. lipnja 2018. Broj sudionika radionice je ograničen.

Cijena

Ukoliko ste odabrani za polaznika radionice, nepovratna naknada od 625 EUR mora biti uplaćena unaprijed do 22. lipnja 2018. Cijena uključuje transfer Zračna luka Dubrovnik - Interuniverzitetski centar Dubrovnik - Zračna luka Dubrovnik te akreditaciju za programe Dubrovačkih ljetnih igara koji se odvijaju za vrijeme trajanja majstorske radionice.

Primjer dana na radionici

• 8.00 Doručak

• 9.00 – 12.00  - Radionica

• 12.30 - Ručak

• 14.00 – 17.30 - Radionica

• 19.00 Večera

• 20.30 – Film, predavanja i diskusije

Smještaj

Dubrovačke ljetne igre polaznicima majstorske radionice nude mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama s kupaonicom za vrijeme trajanja radionice u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra Dubrovnik. Sobe su klimatizirane i opremljene besplatnim brzim Internetom i vlastitom kupaonicom. Cijena smještaja za jednu osobu iznosi 424 EUR i uključuje:

  • 8 noćenja s doručkom (31. srpnja – 8. kolovoza 2018.) u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku

Polaznici mogu samostalno osigurati smještaj u Dubrovniku za vrijeme trajanja radionice. Međutim, organizacijski tim napominje sudionicima da se radionica održava u razdoblju visoke turističke sezone u Dubrovniku te da trebaju imati na umu mali broj dostupnih smještajnih jednica u tom periodu.

Napomena: Puna cijena radionice i smještaja (osim u slučaju da polaznik odluči samostalno organizirati smještaj) treba biti uplaćena najkasnije do 22. lipnja 2018., u protivnom student neće moći sudjelovati.

Kontakt

Za sva pitanja o radionici obratite se koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu mirja.capor@dubrovnik-festival.hr.

Korisni linkovi