English

Novosti

Datum objave: 21.07.2018

Besplatna projekcija višestruko nagrađenog filma „Lada Kamenski“ u ponedjeljak u Jadranu

Umjesto najavljene projekcije domaćeg filma dobitnika Velike zlatne arene u Puli, Dubrovačke ljetne igre će u suradnji s Kinematografima Dubrovnik prikazati film Lada Kamenski redatelja Sare Hribar i Marka Šantića, koji je svoju premijeru imao upravo na 65. Pulskom filmskom festivalu i kojemu je, uz druge nagrade, pripala i ona ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana - FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film. Projekcija filma je u ponedjeljak, 23. srpnja u 21.30 u ljetnom kinu Jadran, a ulaz je slobodan.

Datum objave: 21.07.2018

TBF u kolovozu na Orsuli

Datum objave: 21.07.2018

Viktorija od neprijatelja potvrdila status uspješnice

Prošlogodišnja dramska uspješnica Marin Držić - Viktorija od neprijatelja Hrvoja Ivankovića u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla sinoć je izvedena u sklopu dramskog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, a ansambl ju je posvetio nedavnoj preminuloj, velikoj Mariji Kohn. Sljedeće izvedbe predstave su večeras, sutra i prekosutra (21., 22. i 23. srpnja) u parku Umjetničke škole s početkom u 21.30 sati. Sudeći prema reakcijama publike nakon sinoćnje prve reprizne izvedbe ove godine, predstava je potvrdila svoj status festivalske uspješnice.

Datum objave: 20.07.2018

Hvaljeni Kvartet Schumann u nedjelju u Dvoru

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će Kvartet Schumann u nedjelju, 22. srpnja u 21.30 u atriju Kneževa dvora. Violinisti Erik i Ken Schumann, violistica Liisa Randalu i čelist Mark Schumann čine ovaj hvaljeni i nagrađivani kvartet koji će pred festivalskom publikom izvesti djela Haydna, Takemitsua i Schuberta.

Datum objave: 20.07.2018

Konferencija za medije povodom premijerne izvedbe "Michelangela" na Lokrumu

Konferencija za medije povodom prve dramske premijere na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama – Michelangelo Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa po drami Michelangelo Buonarroti Miroslava Krleže – održat će se u ponedjeljak, 23. srpnja u 11.00 sati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1).

Datum objave: 20.07.2018

Draga Mare, do viđenja!

Komemoraciju za glumačku legendu Mariju Kohn koja je obilježila festivalska desetljeća, Dubrovačke ljetne igre održale su Saloći od zrcala. Svekolikim umjetničkim djelovanjem bila je uzor i inspiracija generacijama hrvatskih umjetnika. Hvala joj za svu ljepotu koju je stvarala i dijelila s festivalskom publikom. Pismo Miše Martinovića koje je dirnulo okupljene prenosimo u nastavku...

Datum objave: 18.07.2018

Viktorija od neprijatelja na radost publike na Igrama i ove godine

Reprizne izvedbe prošlogodišnje dramske uspješnice Marin Držić - Viktorija od neprijatelja Hrvoja Ivankovića u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na programu su 69. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 20. srpnja te 21., 22. i 23. srpnja u parku Umjetničke škole s početkom u 21.30 sati.

Datum objave: 18.07.2018

Obavijest: Komemoracija za Mariju Kohn u Saloči od zrcala

Komemoracija za Mariju Kohn koja je nakon teške bolesti preminula 16. srpnja u 84. godini života, održat će se sutra, 19. srpnja u 20.00 sati u Saloči od zrcala (Narodna knjižnica Grad), a ne u Sponzi kako je ranije bilo najavljeno.

Datum objave: 18.07.2018

Gromoglasni pljesak za Linđo i Podravske svate

Gromoglasnim aplauzom s ovacijama ispraćen je prvi nastup Folklornog ansambla Linđo na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama sinoć, 17. srpnja na taraci tvrđave Revelin. Uz ovaj, Linđo će imati još tri nastupa na 69. Igrama, i to 4., 13. i 20. kolovoza kada će se opet iznova okupiti veliki broj kako gostiju, tako i Dubrovčana koji iz godine u godinu s velikim žarom prate Linđove nastupe bez kojih se Igre ne mogu zamisliti.

Stranice