English

Radionica „Kako nastaje predstava“ u Dvoru

Datum objave: 31.07.2019.

Program razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara „Ključevi od Grada“ nastavlja se u atriju Kneževa dvora u subotu, 3. kolovoza u 19 sati radionicom Zdravke Ivandije Kirigin naziva „Kako nastaje predstava“. Ulaz je slobodan, a uključiti se mogu sva djeca starija od 5 godina.

 

U sklopu glazbeno scenske igre „Mali princ“, čija nas praizvedba očekuje 8. kolovoza, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, upoznat će najmlađe s fundusom kostima Dubrovačkih ljetnih igara te objasniti osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Polaznici radionice moći će isprobati kostime, prošetati scenom u Kneževom dvoru i upoznati se s osnovama kostimografskog i scenografskog promišljanja nekog kazališnog djela. Djeca će zatim kroz crteže i kreativni rad s papirom i bojicama predočiti vlastitu viziju nastanka kostima i scene za predstavu „Mali princ“.

 

Zdravka Ivandija Kirigin diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinama aktivno djeluje na hrvatskoj plesnoj i kazališnoj sceni kao kostimografkinja i scenografkinja, a trenutno surađuje s ponajboljim europskim koreografima u Njemačkoj, Belgiji i Švedskoj.

 

Popratni program razvoja publike „Ključevi od Grada“ donosi više programa za djecu na 70. Igrama, a kroz kolovoz nas očekuju još radionica „Boli me: anatomija srama“, zatim „Pripovjedaonica za djecu“ Jasne Held te lutkarska predstava „Bijesni Orlando“.