English

Skrivene motovunske projekcije s najljepšim pogledom na Grad

Datum objave: 25.08.2018.

Motovun film festival nakon dvomjesečne turneje po gradovima i mjestima sjevernog Jadrana, gostovao je ovog ljeta prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama te donio projekcije filmova na neočekivanim lokacijama, pod vedrim nebom, na mjestima gdje se filmovi nikada ne prikazuju. Pobjednički film ovogodišnjeg festivala i dobitnik nagrade Propeler Motovuna UBITI JESUSA prikazan je jučer, 24. kolovoza u „Višnjici“ parka Orsula, s najljepšim pogledom na Dubrovnik.

Nagrađivani kolumbijski film prikazuje istinitu priču redateljice Laure Mora Ortege čiji je otac ubijen u atentatu na nesigurnim ulicama Medellina, a glavna junakinja kreće u potragu za ubojicom, baš kao što je to u stvarnom životu učinila i sama redateljica. Film UBITI JESUSA najbolji je film ovogodišnjeg motovunskog programa po ocjeni festivalskog žirija, a dubrovačka je publika oduševljeno pratila projekciju na ovoj posebnoj lokaciji. Misteriozan početak okupljanja na Pilama nije festivalskoj publici dao naslutiti kako će se uskoro uputiti na putovanje autobusima, tražeći projekciju daleko od uobičajenih kino lokacija i donijeti im nezaboravno filmsko iskustvo. 

Motovun_Orsula

Tradicionalno, nakon filmskih putovanja, Motovun sezonu završava u Zagrebu, u Laubi, gdje će, od 30. kolovoza do 9. rujna, uz filmski program, predstaviti i izložbu Zidovi i mostovi, jednu od atrakcija ovogodišnjeg festivala.

69. Dubrovačke ljetne igre zatvaraju se večeras, 25. kolovoza spektakularnim koncertom na kojem će nastupiti vrhunski američki orguljaš Cameron Carpenter sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije kojim će ravnati talijanski dirigent Daniele Rustioni, ispred crkve sv. Vlaha s početkom u 22 sata. Koncert će izravno prenositi HRT na svom televizijskom Prvom programu te radijskom Trećem programu.