English

U veljači predstavljanje konačnog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Datum objave: 27.11.2017.

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski sa svojim je asistentima - Sašom Božićem (drama), Tomislavom Fačinijem (glazba) i Karolinom Rugle (inovativne kulturne prakse) - već kreirala pretprogram 69. Igara koje će se na više od 15 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2018.  

Publiku očekuju  tri premijerna dramska naslova: Michelangelo Buonarroti Miroslava Krleže u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci, a u režiji Sebastijana Horvata, zatim izbor iz proze Pod balkonima Ranka Marinkovića u adaptaciji Vedrane Klepice i Daria Harjačeka, režiji Daria Harjačeka te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla i Pirne drame kao adaptacija renesansnih Držićevih i Nalješkovićevih komedija u novom čitanju, a u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu te režiji Lee Anastazije Fleger, Marine Pejnović i Hrvoja Korbara.

Najavljeno je i dramsko gostovanje ruskog Komornog teatra iz Voronježa s produkcijom Ujaka Vanje  A. P. Čehova u režiji Mikhaila Bičkova, što će biti prvi put u povijesti da neki ruski dramski ansambl gostuje na Igrama.

A.P. Čehov: Ujak Vanja (Komorni teatar, Voronjež)

U pretprogramu ističu se još i nastup belgijske plesne skupine Rosas s hvaljenom produkcijom A Love Supreme u koreografiji Salve Sanchis i Anne Terese De Keersmaeker, te gala koncert Zagrebačke filharmonije s violončelistom Mischom Maiskyim koji će se održati 11. srpnja, dan nakon svečanog otvorenja 69. Igara. Festivalsku publiku očekuje i klavirski recital jednog od najuglednijih pijanista današnjice Daniila Trifonova, ali i mladog hrvatskog pijanista Ivana Krpana, ovogodišnjeg pobjednika natjecanja Ferruccio Busoni. Na dubrovačkim pozornicama i ovo će ljeto koncertirati Simfonijski orkestar HRT-a te Dubrovački simfonijski orkestar s gostima solistima i dirigentima.

A Love Supreme, Rosas 

Na Kandeloru, 2. veljače 2018. u Dubrovniku javnosti će biti predstavljen konačni program i financijski plan 69. Igara, umjesto dosadašnje prakse da se na taj datum objavljuje pretprogram.