English

Novosti

Datum objave: 14.05.2018

Blagajna Dubrovačkih ljetnih igara započela s cjelodnevnim radom

Radnim danima (pon.-pet.) od 10 do 18 sati.

Datum objave: 08.05.2018

Oproštaj od Georgija Para na Akademiji dramske umjetnosti

Akademija dramske umjetnosti i Dubrovačke ljetne igre oprostit će se od uvaženog kazališnog redatelja, profesora i redatelja amblematskih predstava Igara, Georgija Para u četvrtak, 10. svibnja 2018. u 19 sati na pozornici ADU, Trg Republike Hrvatske 5, Zagreb.

Datum objave: 07.05.2018

U Rijeci najavljena značajna prva suradnja HNK Ivana pl. Zajca i Dubrovačkih ljetnih igara

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama realizirat će predstavu "Michelangelo Buonarroti" prema drami Miroslava Krleže, najavili su intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski, njen pomoćnik za dramski program Saša Božić, intendant riječkog narodnog kazališta Marin Blažević i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica na konferenciji za medije održanoj danas, 7. svibnja u Rijeci. Predstava će u režiji Sebastijana Horvata biti premijerno izvedena 27. srpnja na otoku Lokrumu, na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Datum objave: 04.05.2018

Navigare, Žorž! Odlazak velikana hrvatskog kazališta

Veliki kazališni umjetnik, umjetnički voditelj dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara 70-ih godina i redatelj amblematskih predstava Igara, Georgij Paro umro je 3. svibnja 2018. u 85. godini života.

Datum objave: 25.04.2018

Edukacijski programi 69. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung

Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održat će tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice, a vodit će ih violinist Stefan Milenković, tenor Krešimir Špicer i pijanistica Maria João Pires.

Datum objave: 06.04.2018

Izložba Antuna Masle u Mostaru - 20 godina suradnje Igara i Mostarskog proljeća

Povodom dvadesete obljetnice manifestacije Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske Mostar i jednako duge suradnje s Dubrovačkim ljetnim igrama, priznanje Kristalna matica Maestro Vjekoslav Šutej bit će uručeno Igrama za dugogodišnji doprinos i potporu ovoj manifestaciji, a preuzet će ga ravnateljica Ivana Medo Bogdanović na svečanosti otvaranja u nedjelju 8. travnja u Mostaru. Igre sudjeluju i u programu manifestacije izložbom Antuna Masle "Riječi boje i boja riječi", koja će u mostarskoj Galeriji Aluminij biti otvorena 12. travnja.

Stranice