English

Novosti

Datum objave: 15.06.2018

A capella glazbena večer u Kabogi uz Singer Pur

U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur upriličio je sinoć, 14. lipnja u ljetnikovcu Bunić Kaboga glazbenu večer koja je publiku povela na putovanje kroz stoljeća vokalne glazbe.

Datum objave: 13.06.2018

"Renesansni vrt" 29. lipnja i 2. srpnja u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Projekt "Renesansni vrt", koji osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba ove će se godine u ljetnikovcu Bunić Kaboga realizirati u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika. Temeljen na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine, izvodit će se kao multimedijalni koncert uz vodstvo na hrvatskom i engleskom jeziku, 29. lipnja i 2. srpnja, s početkom u 21 sat.

Datum objave: 06.06.2018

Vokalna glazba kroz stoljeća u ljetnikovcu Bunić Kaboga

U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur gostuje u Dubrovniku u četvrtak, 14. lipnja, kada će s početkom u 21 sat održati koncert u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Ulaz je besplatan, ali je gratis ulaznice potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara.

Datum objave: 06.06.2018

„Inside Out“ s I.N.K. Experimentom, robotskim orkestrom i Chuievcima na 69. Igrama

Inside Out naziv je jedinstvene glazbene večeri koja će se u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati 4. kolovoza, s prvim dijelom unutar gradskih zidina, kraj Velike Onofrijeve fontane, te drugim dijelom izvan njih, u parku Orsula. I.N.K. Experiment Duo, kojeg čine udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch, spona je multimedijskog projekta pod naslovom Arabesques pour des ombres imMobiles i koncerta mladog kvarteta Chui koji već uživa kultuni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ulaz je slobodan.

Datum objave: 04.06.2018

Kreativna Europa - potprogram Kultura: Igrama potpora za dvogodišnji baštinski projekt

Projekt naziva Future Epics koji su Dubrovačke ljetne igre kao suorganizator, s vodećim partnerom Fondacijom Heartefact, prijavile na natječaj programa Kreativna Europa – potprogram Kultura ocijenjen je pozitivno i odobreno mu je financiranje u iznosu od gotovo 200.000 EUR kako je potvrdila Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA). Time su Dubrovačke ljetne igre prva javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika kojoj je odobreno sufinanciranje iz navedenog potprograma Kreativne Europe.

Datum objave: 04.06.2018

Mastercard Priceless® Cities: Dubrovnik na listi najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija

„Kao jedan od najljepših mediteranskih gradova, Dubrovnik je ponovno našao svoje mjesto na našoj digitalnoj platformi Priceless Croatia. Kako smo i ove godine partner Dubrovačkih ljetnih igara, bio je logičan korak kreirati posebna iskustva i pogodnosti za posjetitelje ove najveće kulturne manifestacije u Hrvatskoj“, rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala: „Na ovaj način dodatno ćemo promovirati turističku ponudu Dubrovnika, a posjetiteljima omogućiti nezaboravna iskustva koja će dugo pamtiti.“

Datum objave: 01.06.2018

[ Novo u programu ] Koncert dubrovačkih glazbenika pod nazivom „Dubrovnik plovi u intonaciji“

Gotovo dvadeset dubrovačkih glazbenika solista nastupit će pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung na zajedničkom koncertu naziva „Dubrovnik plovi u intonaciji“, u nedjelju, 19. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Datum objave: 29.05.2018

[ Novo u programu ] Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama

Američka jazz diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy Dee Dee Bridgewater nastupit će na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama pod pokroviteljstvom Mastercarda, uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije kojim će ravnati Andreas Marinello, 18. srpnja ispred Katedrale.

Stranice