English

Sanchis, Salva - koreograf

Datum objave: 01.02.2018.
  • Više
  • Izvedba

Salva Sanchis (Catalonia, 1974.) doselio je u Belgiju 1995. godine i počeo studirati na učilištu P.A.R.T.S., na kojem diplomira u prvoj generaciji studenata. Tamo radi koreografije za nekoliko solističkih i grupnih plesnih numera. Nakon svog diplomskog rada Less Than a Moment (1998.), ostvario je preko dvadeset cjelovečernjih produkcija. Opus mu je prepoznatljiv po dijalogu između improvizacije i scenskog vokabulara, koji je često izravno povezan s glazbom. Njegova najnovija koreografija (2016.) Radical Light za pet plesača trenutno je na europskoj turneji.

Godine 2003. priključuje se ansamblu Rosas kao slobodni umjetnik-plesač u produkciji Bitches Brew / Tacoma Narrows. Produkcija rezultira koreografskom suradnjom  s Anne Teresom De Keersmaeker te projektima Desh (2004.) i A Love Supreme (2005.), koje zajednički potpisuju.

Tijekom proteklih 18 godina, usporedo sa svojom koreografskom aktivnošću, Salva Sanchis bavi se pedagoškim radom i angažiran je kao redovan predavač na nekoliko plesnih škola u Europi.

 

ROSAS | A Love Supreme