English

Održana Svečana sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

Datum objave: 10.07.2022.

Povodom otvaranja 73. Dubrovačkih ljetnih igara, danas 10. srpnja u 11 sati u Festivalskoj palači, održana je Svečana sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara. Pod predsjedanjem ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, na sjednici su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Joško Cebalo, članovi Vijeća Frano Matušić i Sanja Putica, opunomoćenica ravnateljice Igara Paulina Njirić te intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski s pomoćnicima za dramski i glazbeni program Sašom Božićem i Tomislavom Fačinijem.

 festivalsko vijeće

Ministrica Obuljen Koržinek u svom obraćanju posebno je istaknula činjenicu kako je u današnjim vremenima izrazito važan moto, Libertas, kojim se vode Dubrovačke ljetne igre jer sloboda je utkana u estetiku i duh, kako festivala, tako i Grada i njegovih građana. Naglasila je kako će zasigurno ove godine svi s posebnom emocijom slušati Himnu slobodi te kako će svečana ceremonija otvaranja odaslati poruku solidarnosti i svijesti o tome koliko se lako i brzo ta sloboda može izgubiti.

 festivalsko vijeće1

Zahvalnost na financijskoj potpori sponzorima i pokroviteljima te ministrici kulture i medija koja je donesenom kulturnom strategijom 2020. godine pomogla da se festival održi i u najizazovnijim vremenima, izrazila je intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski dok je opunomoćenica ravnateljice Paulina Njirić dodala je kako je sve što je zamišljeno ostvareno, i produkcijski i organizacijski, zahvaljujući financijskoj i svim drugim vrstama pomoći. Čestitavši vodstvu Igara na odlično pripremljenoj festivalskoj sezoni, predstavnici Grada i Županije još su jednom istaknuli svoju potporu, zaželjevši vodstvu i svim sudionicima uspješno festivalsko ljeto, dok je članica Vijeća Sanja Putica pohvalila uspjeh koji prerasta granice Republike Hrvatske.

 festivalsko vijeće3

Sedamdeset i treće Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene večeras u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha, a u 47 festivalskih dana publici će predstaviti više od 60 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih događanja na gotovo 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.