English

„Nevidljiva žena“ s Pulskog filmskog festivala na Igrama

Datum objave: 24.07.2014.

Tradicionalne projekcije najboljih filmova s Pulskog filmskog festivala na Dubrovačkim ljetnim igrama počinju večeras s britanskom dramom „Nevidljiva žena“, koja će biti prikazana u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran.

„Nevidljiva žena“ (The Invisible Woman) film je snimljen prošle godine prema scenariju Abi Morgan, a pod redateljskom palicom engleskog glumca Ralpha Fiennesa. Film govori o tajnoj ljubavi velikog engleskog pisca Charlesa Dickensa s mladom glumicom Nelly Ternan koji unatoč preprekama započinju vezu, koju su za života morali držati u tajnosti i koja je postala jedna od najvećih ljubavnih priča u povijesti književnosti. Uloge u filmu ostvaruju Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas i drugi, a film traje 111 minuta.

Ovo je prvi od ukupno pet filmova s Pulskog filmskog festivala koji će tijekom srpnja i kolovoza biti prikazani na Igrama. Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativno centru Luža te na ulazu, jedan sat prije početka projekcije.