English

„Tartuffe“ oduševio brojnu publiku

Datum objave: 17.07.2014.

Nakon Nalješkovićeve farse „Komedija V.“ večer prije, nagrađivani Molierov „Tartuffe“ u režiji Krešimira Dolenčića izveden je sinoć, 16. srpnja u prepunom atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku, čime je završeno dvodnevno gostovanje studenata Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.  

Molierov klasik o varalici koji se infiltrirao u bogatu obitelj, „Tartuffe” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi studenata završne godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu komedija je o raspadu suvremene građanske obitelji, a na 38. Danima satire Fadila Hadžića Krešimiru Dolenčiću donijela je nagradu za najbolju režiju dok je glumački ansambl dobio posebno priznanje za zajedničku igru i prevođenje klasika na suvremeni jezik. Uvijek aktualne tematike, „Tartuffe“pruža mogućnost smještanja u bilo koje vrijeme, pa i ovo današnje te zasluženo privlači brojnu publiku. Tako se i za sinoćnju izvedbu tražila karta više.

Predstava je pripremljena kao diplomski ispit klase Dolenčić, a da se radi o izuzetno talentiranoj generaciji koja je budućnost hrvatskog glumišta pokazali su sinoć:  Adrian Pezdirc, Anđela Ramljak, Anja Đurinović, Dado Ćosić, Bernard Tomić, Hrvojka Begović, Ivan Ožegović, Lukrecija Tudor, Mateja Majerle, Mia Anočić Valentić i Silvio Mumelaš.