English

„Timon Atenjanin“ na Igrama 20. i 21. srpnja

Datum objave: 11.07.2014.

Dubrovačke ljetne igre sa zadovoljstvom najavljuju gostovanje Splitskog ljeta s hvaljenim „Timonom Atenjaninom“ Williama Shakespearea u režiji Georgija Para 20. i 21. srpnja.

„Timon Atenjanin“ je premijerno izveden lani na Splitskom ljetu uz pohvale kritike i oduševljenje publike. Režiju i dramaturšku obradu ovog rijetko izvođenog Shakespeareova djela potpisuje Georgij Paro, scenografiju Dinka Jeričević, kostimografiju Dijana Kosec Bourek, glazbu Gordan Tudor, oblikovanje svjetla Miljenko Bengez i zvuka Tomislav Luetić. U ulozi Timona je Vilim Matula, a nositelji ostalih uloga su: Vladimir Posavec Tušek, Filip Radoš, Mijo Jurišić, Goran Marković, Trpimir Jurkić, Sreten Mokrović, Arijana Čulina, Žarko Radić, Nenad Srdelić, Josip Zovko i drugi.

Unatoč nedavnom otkazivanju predstave, a zahvaljujući Ministarstvu kulture „Timon Atenjanin“ će na Dubrovačkim ljetnim igrama biti izveden 20. i 21. srpnja s početkom u 21.30 sati u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik, dok će se drugi dio predstave odigravati u parku kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. Ulaznice su u prodaji po cijenama u rasponu od 130 do 200 kuna.