English

Američka jazz diva Nnenna Freelon na 65. Igrama

Datum objave: 26.05.2014.

NNENNA FREELON PREMIJERNO U HRVATSKOJ

Jedna od najvećih suvremenih jazz pjevačica i vlasnica šest nominacija za nagradu Grammy, Nnenna Freelon nastupit će na Dubrovačkim ljetnim igrama 24. kolovoza 2014. na taraci tvrđave Revelin. 

Uspješnu karijeru Nnenne Freelon krasi čak šest nominacija za prestižnu nagradu Grammy, od čega su četiri za najbolju vokalnu jazz izvedbu. Povijest Grammyja pamti i njezin nastup s vokalnim gospel sekstetom Take 6 na 43. dodjeli nagrada kada je brojna publika ovacijama nagradila njihovu izvedbu Nat King Coleove „Straighten up and Fligh Right“. Dobitnica je i „Billie Holiday“ nagrade koju dodjeluje francuska jazz akademija. Njena izvedba Duke Ellingtonove „Prelude to a Kiss“ prikazana je u trećoj sezoni TV serijala nagrađenog Emmyjem i Zlatnim globusom „Mad Man“.

Nnenna Freelon je nastupala s brojnim jazz velikanima poput The Rootsa, The Count Basie Orchestra, s Rayom Charlesom, Ellisom Marsalisom, Al Jarreauom, Georgeom Bensonom, Herbiejem Hancockom i drugima u najprestižnijim svjetskim dvoranama i na festivalima kao što su njujorški Lincoln centar, Kennedy centar u Washingtonu, londonski Ronnie Scott, Carnegie Hall, Tanglewood i Monterey jazz festivali te drugi, a nastup u kolovozu na Dubrovačkim ljetnim igrama bit će ujedno i njezin prvi nastup u Hrvatskoj. 

Ime Nnenne Freelon, koja slovi kao uspješna interpretatorica najpoznatijih jazz melodija koje obogaćuje svojom jedinstvenom osobnošću i svježinom, jamstvo je vrhunske glazbene večeri na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, a ulaznice su dostupne online.