English

Dvije hit komedije u organizaciji Ljetnih igara

Datum objave: 01.12.2014.

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, u prosincu će u Kazalištu Marina Držića gostovati Teatar Kerekesh s komedijom „Ljubaf“ te Narodno pozorište iz Sarajeva s predstavom „Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića. Ulaznice po cijenama od 50 do 80 kuna su dostupne na blagajni u Festivalskoj palači.

„Ljubaf“ je komedija u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje ni oko čega i obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se likovi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. U predstavi igraju Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš koji potpisuje i tekst i režiju. „Ljubaf“ će se odigrati u nedjelju, 14. prosinca u 19:30 sati u Kazalištu Marina Držića.

„Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ hit je predstava sarajevskog Narodnog pozorišta rađena prema drami Iva Brešana „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje pok. Sulejman Kupusović koji je priču postavio u bosanski ambijent, fokusiravši se na bošnjački mentalitet i obračunavajući se s nemoralom i licemjerstvom koje nas svih okružuje. Predstava je na programu u četvrtak, 18. prosinca u 19:30 sati u Kazalištu Marina Držića.

Ulaznice za obje predstave mogu se nabaviti na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja od ponedjeljka do petka radi dvokratno: od 10:00 do 13:00 te od 17:00 do 20:00 sati, a subotom od 9:00 do 12:00 sati te online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr ili www.ulaznice.hr.