English

Festivalska palača po prvi puta u Noći muzeja

Datum objave: 31.01.2015.

Noć muzeja tradicionalno se održala posljednjeg petka u siječnju u više od sto gradova i mjesta u Hrvatskoj, a ovogodišnjoj, jubilarnoj, desetoj manifestaciji, pridružile su se i Dubrovačke ljetne igre koje su s prigodnim programom otvarile vrata Festivalske palače, 30. siječnja od 18 sati do 1 poslije ponoći na adresi od Sigurate 1.

Program u Festivalskoj palači započeo je otvaranjem izložbe (anti)razglednica prikupljenih tijekom zadnja dva mjeseca u sklopu akcije naziva ZA ŠTO DU?BROVNIK koja je provedena u sklopu projekta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Akcija je to u kojoj su anketirani građani svih uzrasta s pitanjem kakav Dubrovnik zamišljaju u budućnosti, a izložba je predstavila te njihove imaginacije i vizije grada. Održana je i Mala radionica dizajna za djecu koju su vodile Jelena Perišić i Ana Kljaković Gašpić, dizajnerice čiji je rad pobijedio na natječaju za vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture. Od 20 sati pa sve do iza ponoći publika je razgledavala Festivalsku palaču uz vodstvo. Svi zainteresirani upoznati su s iznimno zanimljivom poviješću palače koja je danas u vlasništvu Dubrovačkih ljetnih igara, uz glazbeni intermezzo u izvedbi Glazbene radionice Sorgo i mali tratamenat. Izvučeni su i dobitnici nagradne igre u kojoj su besplatno mogli sudjelovati svi posjetitelji. 

Festivalska palača je u svojoj prvoj Noći muzeja zabilježila 274 posjetitelja, nemali broj s obzirom na vremenske neprilike.