English

Gostovanje Dubrovačkih ljetnih igara na KotorArt festivalu

Datum objave: 10.08.2020.

U sklopu programa Međunarodnog festivala KotorArt, danas, 10. kolovoza održat će se konferencija „Festivali u doba krize“ na kojoj će sudjelovati intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, a sutra, 11. kolovoza gostovanje u Kotoru imat će i prvi premijerni dramski naslov ovogodišnjih 71. Dubrovačkih ljetnih igara „Mara i Kata“, autorski projekt Saše Božića nastao u suradnji s Natašom Dangubić i Doris Šarić Kukuljicom.

Međunarodni festival KotorArt, jedan je od većih festivala u ovom dijelu Europe koji svake godine okupi velik broj međunarodnih umjetnika koji izvedu preko 200 programa na ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke, a predstavlja manifestaciju od državnog značaja za kulturu Crne Gore. Ove godine, KotorArt festival je u sklopu svog popratnog programa, pokrenuo serijal razgovora s relevantnim umjetnicima, intelektualcima i ravnateljima festivala na temu utjecaja korona virusa na kulturni život, umjetnost i na manifestacije. Tako će se u utorak, 10. kolovoza na Pjaci od kina, s početkom u 20 sati održati konferencija na temu „Festivali u doba krize“ na kojoj će svaki od sudionika, tako i intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski, izložiti svoje stajalište o kulturi i festivalima u doba krize te planovima za budućnost. Konferencija će se održati uz ograničen broj publike, dok će prijenos biti moguće pratiti uživo preko Facebook stranice ili YouTube kanala KotorArt festivala.

Ovogodišnja uspješnica 71. Igara, predstava koja je i svoje dodatne četiri izvedbe rasprodala u rekordnom vremenu, „Mara i Kata“ inspirirana legendarnom emisijom HR Radio Dubrovnika „Na posjedu u kundurica“ te knjigom „Dubrovačke kundurice“ Dese Begović Mrkušić, u režiji Saše Božića predstavit će se 11. kolovoza publici KotorArt festivala u 21.30 sati na Pjaci od kina i time zabilježiti svoje prvo gostovanje.