English

Hamlet otvara online kazališni festival na jutarnji.hr

Datum objave: 09.03.2021.

Shakespearov Hamlet u režiji Paola Magellija premijerno prikazan na jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama otvorit će drugi besplatni online kazališni festival na portalu jutarnji.hr večeras, 9. ožujka u 21 sat.

Dubrovačkog “Hamleta” publika je nagradila Zlatnim Studijom za najbolju predstavu 2020. godine, a u njoj je prvi put danskog kraljevića na Lovrjencu, kultnoj pozornici svih “Hamleta” dubrovačkog festivala, odigrao jedan dubrovački glumac. Frano Mašković, član Zagrebačkog kazališta mladih, dobio je Zlatni Studio 2020. za najbolju mušku ulogu u kazalištu, zahvaljujući svojem “biti ili ne biti” na dubrovačkoj tvrđavi.

“Hamlet” u režiji Paola Magellija te je godine odigran pet puta na tvrđavi. Jedne večeri, zbog velikog interesa publike, čak dva puta zaredom. Prva izvedba bila je u 21.30, a druga iza ponoći. Bio je to nezapamćeni podvig u povijesti igranja u Dubrovniku, za koji je glumcima trebalo čestitati na profesionalnosti, a publici na entuzijazmu koji ih je u sitnim satima vodio na tvrđavu – piše jutarnji.hr.

Hamlet 2019