English

Jazz diva Nnenna Freelon u nedjelju na taraci tvrđave Revelin

Datum objave: 22.08.2014.

Uspješnu karijeru Nnenne Freelon krasi čak šest nominacija za prestižnu nagradu Grammy, od čega su četiri za najbolju vokalnu jazz izvedbu. Povijest Grammyja pamti i njezin nastup s vokalnim gospel sekstetom Take 6 na 43. dodjeli nagrada kada je brojna publika ovacijama nagradila njihovu izvedbu Nat King Coleove „Straighten up and Fly Right“. Dobitnica je i „Billie Holiday“ nagrade koju dodjeluje francuska jazz akademija. Njena izvedba Duke Ellingtonove „Prelude to a Kiss“ prikazana je u trećoj sezoni TV serijala nagrađenog Emmyjem i Zlatnim globusom „Mad Men“.

Nnenna Freelon je nastupala s brojnim jazz velikanima poput The Rootsa, The Count Basie Orchestra, s Rayom Charlesom, Ellisom Marsalisom, Anitom Baker, Arethom Franklin, Dianneom Reeves, Al Jarreauom, Georgeom Bensonom, Herbiejem Hancockom, Dianom Krall i drugima, u najprestižnijim svjetskim dvoranama i na festivalima kao što su njujorški Lincoln centar, Hollywood Bowl, Kennedy centar u Washingtonu, Apollo Theater, londonski Ronnie Scott, Carnegie Hall, Tanglewood,  Monterey i Montreux jazz festivali te drugi, a nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama bit će ujedno i njezin prvi nastup u Hrvatskoj.

Ime Nnenne Freelon, koja slovi kao uspješna interpretatorica jazz standarda koje obogaćuje svojom jedinstvenom osobnošću i svježinom, jamstvo je vrhunske glazbene večeri na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama koju ne bi trebalo propustiti. Ulaznice su dostupne na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno – informativnom centru Luža te na ulazu sat prije početka koncerta.