English

Jedna farsa i jedna komedija za početak dramskog programa

Datum objave: 14.07.2014.

Studenti Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu gostovat će na Igrama s hvaljenom Nalješkovićevom farsom „Komedija V.“ u utorak, 15. srpnja i nagrađivanim Molierovim „Tartuffeom“ u režiji Krešimira Dolenčića dan nakon, 16. srpnja, s početkom u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku.

„Komedija V.“ Nikole Nalješkovića farsični je prikaz svakodnevice renesansnog Dubrovnika, koji publiku vojaerski smješta u središte obiteljskog sukoba i iz pozicije dubrovačkih gospođa i sluškinja progovara o naličju Republike. Predstava je ispitna produkcija u režiji Morane Novosel pod mentorstvom prof. Matka Sršena, a uloge ostvaruju Dajana Čuljak, Ivan Magud, Tana Mažuranić, Marija Šegvić i Mia Anočić-Valentić. Nalješkovićeva farsa na programu je u utorak, 15. srpnja u 21 sat i 30 minuta u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Molierov klasik o varalici koji se infiltrirao u bogatu obitelj, „Tartuffe” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi studenata završne godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu komedija je o raspadu suvremene građanske obitelji, a na 38. Danima satire Fadila Hadžića Krešimiru Dolenčiću donijela je nagradu za najbolju režiju dok je glumački ansambl dobio posebno priznanje za zajedničku igru i prevođenje klasika na suvremeni jezik. Izvedba je na programu u srijedu, 16. srpnja u 21 sat i 30 minuta u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se nabaviti na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno – informativnom centru u Luži, putem internetskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili na ulazu sat vremena prije početka izvedbe.