English

Linđo i KUD Jedinstvo priredili vrhunsku folklornu večer na Revelinu

Datum objave: 25.07.2019.

Folklorni ansambl Linđo i njihovi gosti KUD Jedinstvo iz Splita koje slavi 100 godina postojanja, oduševili su sinoć, 24. srpnja do zadnjeg mjesta ispunjenu taracu tvrđave Revelin, na svom prvom ovoljetnom festivalskom nastupu.

KUD Jedinstvo

KUD Jedinstvo iz Splita jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj, a zahvaljujući kvaliteti svojih nastupa ostvarili su gostovanja na pozornicama brojnih europskih gradova, ali i gotovo svih kontinenata. Njihovim nastupom bila je sinoć oduševljena i brojna festivalska publika kojoj su se gosti predstavili starim splitskim plesovima, međimurskim pjesmama i plesovima, vrličkim kolom te s dvije glazbene točke, dok su linđovci među ostalima izveli neizbježnu poskočicu linđo, bunjevačke plesove te podravske svate koje je ansambl lani, u koreografiji Ivana Ivančana, premijerno izveo upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama. Nastupi Folklornog ansambla Linđo naizostavni su dio programa Dubrovačkih ljetnih igara još od davne 1967. godine, a Linđo redovito nastupa i na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovirajući ime Dubrovnika i Hrvatske. Ovog ljeta u sklopu Igara, na zadovoljstvo domaće i inozemne publike, Linđo nastupa još 3., 7. i 13. kolovoza, također na taraci tvrđave Revelin.

Lindo i Jedinstvo

Ulaznice za preostale Linđove nastupe na 70. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.