English

Linđo na Revelinu predstavlja raskoš hrvatskog folklora

Datum objave: 08.08.2014.

Započeti u srpnju, tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama, nastavljaju se i u kolovozu, nastupom koji je na programu sutra, 8. kolovoza u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Desetljećima je Linđo nezaobilazan dio festivalskog programa, a ovaj višestruko nagrađivani ansambl koji je uvršten među najbolje europske folklorne sastave, na Dubrovačkim ljetnim igrama i ove sezone prikazuje čitavu raskošnu paletu narodnih plesova i pjesama iz cijele Hrvatske. Plešući u izvornim kostimima velike vrijednosti, Linđo inozemnoj i domaćoj festivalskoj publici ponosno predstavlja kulturno bogatstvo naših krajeva. Na plesnom programu su među ostalima i nezaobilazni primorski linđo, bunjevački, međimurski i baranjski plesovi i vrličko kolo.

Linđo na taraci Revelina nastupa ponovno 18. i 23. kolovoza, a ulaznice su dostupne online na www.dubrovnik-festival.hr, u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativnom centru u Luži, te na blagajni na ulazu dva sata prije izvedbe. Građani i svi stanovnici Dubrovačko – neretvanske županije pri kupnji ulaznica u prodajnim uredima Igara ostvaruju popust od 30 posto.