English

Male tajne dobre priče upijale su se proteklog vikenda u Kabogi

Datum objave: 14.03.2022.

Radionica Pričopričanja pod vodstvom uvijek zanimljive vodičice Vesne Barišić održana je proteklog vikenda, 12. i 13. ožujka u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, na zadovoljstvo polaznika koji će metode i alate naučene na radionici moći upotrijebiti u svojim zanimanjima, ali i svakodnevnom životu.

Dvodnevnu radionicu, voditeljica poznata po svojim specijalističkim turama za koje se redovito traži mjesto više, započela je pričom o braći Grimm i poznatim djelima koja su napisali, pokazujući na njihovim primjerima bit pozadinskih okolnosti te poznavanja uvjeta i okruženja u kojima je priča nastala. Na taj način, polaznici su mogli osvijestiti koliko uvid u "širu sliku" koja stoji iza neke priče utječe na poimanje iste. Interaktivnim radom na brojnim elementima dobrog pričanja, upijajući od iskusne lokalne vodičice metode za prevladavanje treme i straha od javnog nastupa, kao i male taktike za buđenje dodatnog angažmana kod slušatelja, polaznici su vidno napredovali već za trajanja radionice, ne krivši na kraju zadovoljstvo i oduševljenje korisnošću ovakvog tipa edukacije za njihov osobni napredak u zanimanjima kojima se bave. Vesna Barišić je na kraju izrazila zahvalnost Dubrovačkim ljetnim igrama te posebno zakladi Caboga Stiftung koja podržava ovakve projekte, dok su polaznici složno potvrdili kako bi u budućnosti rado htjeli vidjeti nastavak ove radionice.

Radionica Pričopričanja organizirana je u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga-Stiftung koja omogućuje izvedbu kvalitetnih i korisnih programa za odrasle te djecu i mlade.