English

Mališani Dječjeg zbora Dubrovnik tradicionalno kolendali Kabogi

Datum objave: 19.12.2022.

Dječji zbor Dubrovnik i Radionica kolende i božićne pjesme pod umjetničkim vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić tradicionalno su jučer, 18. prosinca kolendali Kabogi, nakon čega je ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavio novu slikovnicu Bambin - Pobožnost Svetom Djetešcu u Dubrovniku nastalu u suradnji s Osnovnom školom Marin Getaldić.

Kolenda Kabogi, dugogodišnja je tradicija Dječjeg zbora Dubrovnik u predbožićno vrijeme, pa je tako i ove godine na prostoru ljetnikovca Bunić-Kaboga, mnoštvo djece svih uzrasta zapjevalo kolende dubrovačkog kraja uz instrumentalnu pratnju nekolicine roditelja i na radost brojne publike koja ih je došla podržati. Nakon toga, Ivana Grkeš i Slavica Stojan predstavile su novu slikovnicu Bambin - Pobožnost Svetom Djetešcu u Dubrovniku nastalu u suradnji s Osnovnom školom Marin Getaldić, u sklopu bogate biblioteke Cvijeta ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.

Program Božić u Kabogi, organiziran uz potporu zaklade Caboga Stiftung te u suradnji s Dubrovačkom baštinom, nastavlja se Božićnim koncertom Dubrovačkog komornog zbora u srijedu, 21. prosinca u 20 sati. Besplatne ulaznice potrebno je ranije preuzeti u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), a to je moguće učiniti svakim danom do koncerta od 9 do 13 sati.