English

Nagrađen spoj umjetnosti i tehnologije

Datum objave: 21.10.2014.

Mobilna aplikacija Vip script za prikaz titlova kazališnih predstava, koju su zajednički razvile Dubrovačke ljetne igre i dugogodišnji generalni sponzor Vipnet uz pomoć agencije UX Passion, osvojila je brončanu nagradu Stevie Award u kategoriji eksperimentalnih i inovativnih komunikacija u sklopu natjecanja International Business Awards održanom u Parizu.

Vip script aplikacija prikazivanjem titlova u stvarnom vremenu stranim turistima, ali i osobama s oštećenjima sluha, olakšava praćenje kazališnih predstava na engleskom ili suvremenom hrvatskom jeziku. Svoju premijeru imala je na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama kad je uz titlove na mobilnom telefonu ili tabletu bilo moguće pratiti kazališne predstave Medeja i Ekvinocijo, dok se ove godine Ekvinociju pridružila i hit-predstava Romeo i Giulietta, uz sjajne reakcije publike i struke tijekom obje sezone, a ova nedavna nagrada potvrda je da se umjetnost i tehnologija mogu odlično nadopunjavati.

Također, Vip script je krajem prošle godine ušao u finale drugog međunarodnog natjecanja European Excellence Awards u kategoriji mobilna komunikacija i društvene aplikacije, a ljetos je stigao i upit sa Cipra o mogućoj prilagodbi i korištenju aplikacije na tom tržištu.