English

Nakon kolaža „65 godina Dunda na Igrama“, sutra projekcije „Sjećanja grada“

Datum objave: 24.07.2014.

U sklopu filmskog programa „Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije“ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik premijerno je prikazan dokumentarno - filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“, sinoć, 23. srpnja u ljetnom kinu Slavica, a atraktivne filmske projekcije „Sjećanja grada“ autora Hrvoja Juvančića posvećene glazbenom programu Igara odvijat će se u petak, 25. srpnja u večernjim satima na vratima od Pila i na Luži.

Dokumentarno-filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“ posvećen je ovogodišnjoj premijeri Držićeve najjpopularnije komedije  na Dubrovačkim ljetnim igrama koja će se u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrati 9. kolovoza na Držićevoj poljani. Počevši od video zapisa „Dunda“ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu nižu se ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog „Dunda Maroja“, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz „Dunda“ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kolaž o „Dundu“ na Igrama završava izvrsnim dokumentarcem Vinka Brešana o nastanku „Dunda Maroja“ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine, u kojemu se između ostalih poznatih hrvatskih glumaca, pojavljuje i neprežaljeni Pređo. U proizvodnji Hrvatske radiotelevizije, autor kolaža je redatelj Hrvoje Juvančić.

Još jedna besplatna projekcija spomenutog dokumentarno - filmskog kolaža „65 godina Dunda na Igrama“ na programu Igara je 10. kolovoza u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica.