English

Nastup talijanskih glazbenika praćen ovacijama

Datum objave: 20.07.2015.

Talijanski klarinetist Giampiero Sobrino i pijanist Roberto Moretti nastupili su u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć, 19. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Ugledni talijanski klarinetist, ujedno i umjetnički direktor Veronske arene Giampiero Sobrino i njegov sunarodnjak, pijanist Roberto Moretti predstavili su se festivalskoj publici izvedbama Donizettijeva Concertina za klarinet u B-duru, Lisztove transkripcije za klavir, Izoldine završne arije iz Wagnerove opere Tristan i Izolda, Bassijeve Koncertne fantazije na motive iz Verdijeva Rigoletta, Saint-Saënsova Labuda u transkripciji za klarinet i glasovir, Lisztove transkripcije Faustova valcera za glasovir solo u kojoj odaje počast autoru Gounodu te na kraju Poulencove Sonate za klarinet i glasovir, op. 184., izvorno skladane za Bennyja Goodmana i Leonarda Bernsteina. Sobrinova virtuoznost praćena je ovacijama i povicima „Bravo!“, a glazbenici su izveli čak tri bisa.

Koncerti u atriju Kneževa dvora u sklopu 66. Dubrovačkih ljetnih igara nastavljaju se u petak, 24. srpnja kad će nastupiti Slovenski oktet. Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.