English

Održan prvi dio dramske radionice Jadranke Đokić

Datum objave: 04.04.2022.

Renomirana kazališna i filmska glumica Jadranka Đokić održala je prvi dio dramske radionice za mlade Glumac kao slikarsko platno proteklog vikenda, od 1. do 3. travnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Dvanaest polaznika od petka do nedjelje radilo je pod budnim okom izvrsne mentorice Jadranke Đokić na osvještavanju i poboljšavanju individualnih talenata koji im osim na sceni, mogu biti iznimno korisni i u svakodnevnom životu. Vježbama temeljenim na raznim tehnikama poput onih Stanislavskog, Meisnera i Ute Hagen, učili su pravilno disati, oslobađati se te napredovati na poljima koncentracije i slušanja, a posebna pažnja voditeljice stavljena je upravo na suradnju misli, osjećaja i tijela, pokazujući im na taj način kako se približiti ulozi te kako zaista doživjeti i oživjeti komad na kojem rade.

Bio je to prvi dio radionice namijenjene srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju, dok je nastavak planiran u lipnju. Program se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.