English

Održana radionica video „igre“ u Festivalskoj palači

Datum objave: 23.07.2019.

Multimedijalni umjetnik Ivan Marušić-Klif upoznao je djecu Dubrovnika s tehnikama projekcije videa na objekte u prostoru na radionici koja se jučer, 22. srpnja održala u Festivalskoj palači.

 

Video igra u svom nazivu upućuje na igru. Ivan Marušić-Klif jedan je od najpoznatijih hrvatskih multimedijalnih umjetnika na području interaktivnih instalacija i videa koji i u svom umjetničkom radu redovito koristi - igru. Ova radionica imala je za cilj djeci prenijeti lakoću igranja tehnologijom, bez opterećivanja detaljima tehničke konstrukcije i programiranja. Polaznici su mogli naučiti što je to video mapiranje, upoznati se s osnovnim alatima, isprobati upravljanje unaprijed složenim video-mapping setom te ubaciti pokoju vlastitu fotografiju ili video klip. Opušteno preispitivanje mogućnosti i granica tehnologije najbolje je znanje koje umjetnici mogu prenijeti djeci.

 

Ivan Marušić-Klif je i autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju site-specific instalaciju Lambda dobio je nagradu Vladimir Nazor. Autor je i video projekcija u predstavi Hamlet čija nas premijera očekuje 27. srpnja na Lovrjencu.

 

Popratni program razvoja publike Ključevi od grada donosi više programa za djecu na 70. Igrama. U kolovozu će se održati radionice Kako nastaje predstava, Boli me: anatomija srama, zatim pripovjedaonica Jasne Held te lutkarska predstava Bijesni Orlando i premijerne izvedbe glazbeno-scenskog djela Mali princ.