English

Otvorene prijave na radionicu za djecu "Kolende u susjedstvu Kaboge"

Datum objave: 06.12.2022.

Radionica o jeziku, običajima i učenju kolende pod nazivom Kolende u susjedstvu Kaboge održat će se pod umjetničkim vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić u subotu i nedjelju, 10. i 11. prosinca od 9 do 12 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionica je namijenjena uzrastu 8+, a prijave se zaprimaju na mail barbara.buslje@dubrovnik-festival.hr.

Kolenda Kabogi

Koliko sličnosti, a koliko razlika kriju kolende koje su nastale u blizini ljetnikovca Bunić-Kaboga,  kakve sve riječi i opise života iz davnine donose te kako izgleda uskošena domaćica i zašto su se ljudi prepadali kad bi im uvečer netko zakucao u prozor – sve to i još više može se doznati na dvodnevnoj radionici koja naglasak stavlja na četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca: one iz Dubrovnika, Zatona, Rijeke dubrovačke te s Gromače. Uz analizu riječi i običaja koje mnogi više ne poznaju, radionica će ponuditi i nezaobilazne segmente kad je o kolendi riječ – pjevanje i sviranje. Prijaviti se mogu sva zainteresirana djeca starija od osam godina, neovisno o prijašnjim iskustvima s kolendom, a ukoliko znaju svirati pozvani su ponijeti svoje instrumente.

stara fotografija Komolca

Nastup Dječjeg zbora Dubrovnik i njegove Radionice kolende i božićne pjesme "Kolenda Kabogi" održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionica je dio programa Božić u Kabogi koji se ostvaruje uz potporu zaklade Caboga Stiftung te u suradnji s Dubrovačkom baštinom.