English

Ovacije za Kesselyáka i Dubrovački simfonijski orkestar

Datum objave: 13.07.2014.

Na prvom u nizu vrhunskih ovosezonskih koncerata 65. Igara u Dvoru nastupili su Dubrovački simfonijski orkestar i violončelistica Kajana Pačko pod ravnanjem gosta iz Mađarske Gergelya Kesselyáka, sinoć, 12. srpnja u atriju Kneževa dvora, uz oduševljenu domaću i inozemnu publiku.

Inače uvijek dobro posjećeni nastupi Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Igrama,  s gostima solistima i dirigentima, i ovom su prigodom privukli brojnu festivalsku publiku, koja je ispunila Dvor do zadnjeg „skalina“. Dubrovački simfonijski orkestar koncert je energično započeo trećom suitom Antiche arie e danze Ottorina Respighia, nakon čega je izveden Koncert za violončelo i orkestar u D-duru Luigia Boccherina s violončelisticom Kajanom Pačko koja je uspjela iznijeti svu eleganciju i lepršavost te skladbe. Koncert je zaključen jednim od najpopularnijih i najpoznatijih orkestralnih djela Georgea Friderica Händela Glazba na vodi, nakon čega je oduševljena publika više puta dirigenta, pljeskom koji nije jenjavao, vraćala na pozornicu.

Na programu 65. Dubrovačkih ljetnih igara sljedeći veliki koncert u atriju Kneževa dvora priredit će slavni Bachov orkestar leipziškog Gewandhausa, 17. srpnja.