English

Parov „Timon Atenjanin“ na Igrama 20. i 21. srpnja

Datum objave: 19.07.2014.

„Timon Atenjanin“ Williama Shakespearea u režiji Georgija Para bit će izveden u sklopu dramskog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara u nedjelju, 20. i u ponedjeljak, 21. srpnja s početkom u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta i parku kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

„Timon Atenjanin“ je premijerno izveden lani na Splitskom ljetu uz pohvale kritike i oduševljenje publike. Jedna je od najrijeđe izvođenih i najmanje voljenih Shakespeareovih drama. Iako je smatraju grubom, gorkom i ciničnom, njezine teme novca, pohlepe i obijesti danas postaju sve zanimljivije. Režiju i dramaturšku obradu ovog rijetko izvođenog Shakespeareova djela potpisuje Georgij Paro, scenografiju Dinka Jeričević, kostimografiju Dijana Kosec Bourek, glazbu Gordan Tudor, oblikovanje svjetla Miljenko Bengez i zvuka Tomislav Luetić. U ulozi Timona je Vilim Matula, a nositelji ostalih uloga su: Vladimir Posavec Tušek, Filip Radoš, Mijo Jurišić, Goran Marković, Trpimir Jurkić, Sreten Mokrović, Arijana Čulina, Žarko Radić, Nenad Srdelić, Josip Zovko i drugi.

„Timon Atenjanin“ će na Dubrovačkim ljetnim igrama biti izveden 20. i 21. srpnja s početkom u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik, dok će se drugi dio predstave odigrati u parku kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. Ulaznice su u prodaji po cijenama u rasponu od 130 do 200 kuna.