English

Petodnevni program za rano učenje glazbe "Prodigies Music Lesson" oduševio polaznike

Datum objave: 29.04.2022.

Glazbeno-pjevačka radionica Prodigies Music Lesson pod vodstvom profesorice pjevanja, operne solistice i voditeljice la la la glazbenog centra Gorane Biondić Ruško održala se od nedjelje 24. do jučer, 28. travnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Petodnevni program pohađalo je 25 djece u dobi od 3 do 9 godina koja su bila raspodijeljena u tri grupe, a oduševljenje po završetku nisu krili ni oni ni njihovi roditelji, zajedno izrazivši želju za nastavkom ovakve iznimno korisne, ali i zanimljive radionice.

- Mislim da je radionica bila izuzetno uspješna, djeca su kroz proteklih pet dana naučila mnogo toga što bi inače hvatali možda dva-tri mjeseca jer kroz svakodnevni rad i ponavljanje stvari oni upijaju kao spužve – kazala je voditeljica Gorana Biondić Ruško koja s djecom kroz razne programe radi već više od 10 godina, istaknuvši specifičnost održanog programa jer kroz njega djeca uz posebne instrumente, pomoću boja od najranijeg doba ulaze u svijet glazbe.

Program za rano učenje glazbe Prodigies Music Lesson, temeljen je na kombinaciji različitih glazbenih metoda poput Orffove, Kodaly i Tandea, a osmislio ga je profesor glazbe Rob Sayer, poznatiji kao Mr. Rob. Takav tip radionice jako je koristan za poboljšanje brojnih sposobnosti, od senzorne integracije do motorike, ritma i sluha djeteta, dok se osobito korisnim pokazao i kod djece s poteškoćama u razvoju.

Radionica je održana u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.