English

Počinje novi ciklus Radionice M.U.Z.A.

Datum objave: 05.05.2022.

Treći ciklus Radionice M.U.Z.A. autorice i voditeljice Ivane Jelače, namijenjene mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog stvaralaštva, započinje danas, 5. svibnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Kao i prvo izdanje radionice koja tematizira suživot čovjeka s prirodom fokusirajući se na prostore dubrovačkih ljetnikovaca kao mjesta umjetničkog izražavanja, komponirajući s njima priče i legende iz dubrovačke prošlosti te prirodni okoliš Rijeke dubrovačke koji je stoljećima pružao nadahnuće pjesnicima, i treći ciklus će za finalni produkt imati audio-vizualni rad polaznika koji će po završetku radionice biti predstavljen javnosti u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Uz autoricu i voditeljicu Ivanu Jelaču, kao suradnice-mentorice na radionici sudjeluju Matilda Perković i Zrinka Japunčić, s kojima će polaznici kroz svibanj i lipanj raditi na istraživanju, pripremi i samom snimanju novog audio-vizualnog djela.