English

Pred brojnom publikom otvorena izložba „Oblikovatelji sjećanja“

Datum objave: 12.07.2014.

Retrospektivna izložba „Oblikovatelji sjećanja – fotografi i dizajneri Dubrovačkih ljetnih igara“, koju su povodom svoje 65. obljetnice Igre pripremile u suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt, otvorena je pred brojnom publikom sinoć,  11. srpnja u atriju palače Sponza.

Ukupno 34 plakata i 107 fotografija nastalih tijekom 65 godina Igara izloženo je u dva prostora: u atriju palače Sponza i u Multimedijalnom centru Visia, a zahvaljujući Hrvatskoj radioteleviziji i njihovoj Arhivi, izložba je obogaćena multimedijalnim prezentacijama i video projekcijama legendarnih dramskih i plesnih izvedbi s Dubrovačkih ljetnih igara.

izlozbaAutorica stručne koncepcije izložbe je profesorica povijesti umjetnosti dr. sc. Marija Tonković, a priprema izložbe trajala je gotovo godinu dana jer je materijal trebalo skupiti iz različitih izvora pošto je arhiv Igara dijelom izgorio ratne 1991. godine. Tako je izložba bila idealna prilika da se prikupljenim materijalom, sada digitalno obrađenim, iz raznih muzeja, arhiva i privatnih izvora, dopuni i rekonstruira Arhiv Dubrovačkih ljetnih igara.

Ostvarena u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, uz suradnju s Državnim arhivom u Dubrovniku i Hrvatskom radiotelevizijom i uz podršku Epsona, te pomoć drugih brojnih institucija i pojedinaca, izložba ostaje otvorena do 19. kolovoza.

Sponza

razgledanje