English

Predstavljanje drugog premijernog naslova 70. Igara "MALI PRINC"

Datum objave: 02.08.2019.

Umjetnici glazbeno-scenske igre „Mali princ“ koja će na 70. Igrama biti praizvedena u četvrtak, 8. kolovoza u atriju Kneževa dvora ovaj će projekt predstaviti medijima i javnosti sutra, 3. kolovoza u Kneževu dvoru s početkom u 20.30 sati, odmah po završetku radionice za djecu „Kako nastaje predstava“.  

„Mali princ“ prema literarnom predlošku Antoinea de Saint-Exupéryja drugi je premijerni naslov 70. Dubrovačkih ljetnih igara, a namijenjen je djeci starijoj od 5 godina. Pomoću glazbe, Knežev dvor postaje i svemir i pustinja, a u djeci će pokušati probuditi ono što i samo djelo pokušava - da vide i ono čega nema, ono što je samo naznačeno, da vježbaju svoju maštu.  

Prema dramaturškom i režijskom konceptu Hrvoja KorbaraIvan Josip Skender je skladao glazbenu suitu koju će izvesti sastav od deset dubrovačkih instrumentalista. Zdravka Ivandija Kirigin potpisuje scenografiju i kostimografiju, a oblikovanje svjetla Marko Mijatović. Ulogu Pilota i Odraslih ljudi tumači Livio Badurina, Mali princ je Rok Juričić, a Ruža, Lisica i Zmija je sopranistica Marija Kuhar Šoša. O „Malom princu“, navedeni umjetnici govore sutra, 3. kolovoza s početkom u 20.30 sati u atriju Kneževa dvora.