English

Premijerno prikazan film radionice M.U.Z.A. u Kabogi

Datum objave: 16.10.2022.

Finalni produkt trećeg ciklusa radionice M.U.Z.A. predstavljen je pred brojnom publikom sinoć, 15. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radi se o premijernom prikazivanju jednosatnog filma koji su osmislili i realizirali polaznici radionice s voditeljicom, pijanisticom Ivanom Jelačom i suradnicama za dramu i ples, Matildom Perković i Zrinkom Japunčić.

Promatrajući ljetnikovce i prostor Rijeke dubrovačke koji je u prošlosti bio oaza stvaralaštva, urbanog promišljanja, ali i održivog razvoja, polaznici su uz edukaciju i istraživanje, intenzivno radili na razradi koncepta, vlastitim interpretacijama te snimanjima na autentičnim lokacijama.  Spojivši imaginarno i realno, mitsko i povijesno, utjelovili su tako neke od stvarnih povijesnih likova iz redova dubrovačkog plemstva te ispričali legende koje su se generacijama raspredale među ribarima i težacima.

Polaznici trećeg ciklusa radionice bili su: Lana Urlić, Antonio Štrman, Alessandra Soldatić, Lući Sarić, Davide Criscuolo, Matia Pijević, Leon Krile, Đivo Vidak, Lucia Kordić, Nina Glumac, Sara Crnjak, Franka Rajčević, Nika Beg, Mateo Matović, Ivano Matović, Ana Runje, Paula Lobaš, Orsula Katarina Soko, Antun Pendo, Ivan Jakov Knežević, Ivo Kristović i Mihael Miloslavić te Marojica Bijelić u ulozi savjetnika. Autorice filma su Ivana Jelača i Matilda Perković, a snimatelj i montažer Dominik Miljak.

Film će za gledanje biti dostupan putem YouTube kanala Dubrovačkih ljetnih igara i udruge Sve ostalo je glazba od 17. listopada. 

Radionica M.U.Z.A. realizira se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.