English

Prvi ovosezonski koncert u Dvoru s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i gostima

Datum objave: 12.07.2014.

Dubrovački simfonijski orkestar i violončelistica Kajana Pačko pod ravnanjem gosta iz Mađarske Gergelya Kesselyáka nastupit će večeras, 12. srpnja u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. To je ujedno i prvi u nizu vrhunskih koncerata u Dvoru koji ovo ljeto očekuju festivalsku publiku.

Dubrovački simfonijski orkestar izvest će treću suitu Antiche arie e danze Ottorina Respighia, a nakon toga, sa solisticom Kajanom Pačko, na programu je Koncert za violončelo i orkestar u D-duru Luigia Boccherina. Naposlijetku, bit će izvedena Glazba na vodi, jedno od najpopularnijih i najpoznatijih orkestralnih djela Georgea Friderica Händela.

Rođen u Budimpešti, Gergely Kesselyák redovito dirigira vodećim mađarskim simfonijskim orkestrima. Osnivač je Opere Nacionalnog kazališta u Miskolcu i njegov glazbeni direktor od 1997. kao i Međunarodnog opernog festivala Bartók od 2001. godine.  Splitska violončelistica Kajana Pačko kao solistica do sada je surađivala s orkestrom Cappella Academica, orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Zagrebačkim solistima, Hrvatskim komornim orkestrom i drugima te je dobitnica brojnih nagrada. Nastupi Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Igrama s gostima solistima i dirigentima prava su glazbena poslastica i u pravilu privuču brojnu publiku u atrij Kneževa dvora. 

Gergely Kesselyak