English

Publika uživala u orkestralnim poslasticama na Boškovićevoj poljani

Datum objave: 29.07.2014.

U sklopu glazbenog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara, Vojvođanski simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Berislava Skenderovića i s violinistom Marcom Grazianijem nastupio je sinoć, 28. srpnja na poljani Ruđera Boškovića.

Prekrasan ambijent Boškovićeve poljane s pogledom na Srđ dao je dodatan šarm sinoćnjem uspješnom nastupu Vojvođanskog simfonijskog orkestra koji su pokazali kako zvuči dobro uigran orkestar. Koncertom je ravnao utemeljitelj ovog orkestra, njegov direktor te umjetnički voditelj, dirigent s velikim iskustvom, maestro Berislav Skenderović. Na programu su bile orkestralne poslastice, Uvertira opere Tannhäuser Richarda Wagnera, Koncert za violinu i orkestar u D-duru P.I. Čajkovskog i Dvořákova Simfonija br. 7 u d-molu, sjajne partiture za pokazati plemenitost zvuka koju je orkestar ponudio publici, ali u nijednom trenutku preko mjere, uvijek ukusno i stilski. Sinoćnji solist na violini Marco Graziani, dobitnik brojnih prvih nagrada domaćih i inozemnih natjecanja, razdragao je publiku prekrasnim temama vječnog koncerta Čajkovskoga i pokazao sve što jedan klasni virtuoz može pokazati: tehničku spretnost, vladanje instrumentom i poznavanje partiture.

Pored sinoćnjeg koncerta, festivalsku publiku na Boškovićevoj poljani očekuju izvedbe neobaroknog baleta Opasne veze, kojeg Igre ostvaruju u koprodukciji s Festivalom Ljubljana i SNG Maribor. Premijera je 20. kolovoza, s još dvije izvedbe koje su na programu 21. i 22. kolovoza.