English

Radionica digitalne fotografije za društvene mreže Postaj! zaključena izložbom u Kabogi

Datum objave: 06.06.2022.

Radionica digitalne fotografije za društvene mreže Postaj! koju je od 1. do 4. lipnja vodio mladi koprivnički fotograf Ivan Gundić završena je izložbom fotografija polaznica održanom u subotu, 4. lipnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Tijekom trajanja radionice, voditelj je polaznice proveo kroz osnovnu teoriju fotografije te ih upoznao s razlikama između fotoaparata i kamere mobilnog telefona, nakon čega je uslijedilo i upoznavanje s radom u aplikaciji za fotografiranje Lightroom, što je bila baza za uspješan protek radionice, s obzirom na to da je ona bila koncipirana upravo na fotografiranju i uređivanju u toj aplikaciji. Naravno, dio radionice svakog dana proveden je i na terenu, kako u staroj gradskoj jezgri, tako i u prekrasnom ambijentu u i oko ljetnikovca Bunić-Kaboga, gdje su polaznice kamerom svojih mobitela lovile fotografije koje su, posljednjeg dana radionice, predstavljene na izložbi održanoj u Kabogi.

Ivan Gundić je voditelj i autor brojnih radionica i drugih edukativnih programa namijenjenih popularizaciji fotografije i promicanja vizualne i medijske pismenosti, a četverodnevnu radionicu održanu u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara te pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, pohađalo je osam polaznica čiji će najbolji radovi nastali na radionici, osim subotnjeg predstavljanja na izložbi u Kabogi, biti objavljeni i u sklopu svojevrsne online izložbe na Instagram profilu igre.u.kabogi.