English

Rasprodana i druga dramska premijera

Datum objave: 08.08.2014.

Ulaznice za sve četiri izvedbe Držićeva „Dunda Maroja“ u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, koji je na programu Dubrovačkih ljetnih igara 9., 10., 11. i 12.  kolovoza na Držićevoj poljani su rasprodane.

Remek-djelo hrvatske renesansne književnosti, komedija Marina Držića „Dundo Maroje“, jedan je od vrhunaca domaće dramske literature i briljantan tekst u kojemu autor duhovito progovara o Dubrovniku, njegovim građanima i načinu života. Veza između ove najpoznatije Držićeve komedije i Dubrovačkih ljetnih igara traje od samog početka festivala, a zadnji puta su ga Igre na scenu postavile prije četrnaest godina, kad se u režiji Ivice Kunčevića igrao na Peskariji. 

Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, dramaturginja je Mila Pavićević, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Doris Kristić, dok Dunda Maroja igra Maro Martinović, Nikša Butijer je u ulozi Bokčila, Filip Detelić igra Mara, Pomet je Frano Mašković, Popiva Petar Leventić, Laura Ksenija Marinković, a Petrunjela Srđana Šimunović