English

Rasprodane ulaznice za predstavu „Hamlet u selu Mrduša Donja“

Datum objave: 15.12.2014.

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, sarajevsko Narodno pozorište izvest će predstavu „Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića u četvrtak, 18. prosinca s početkom u 19:30 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice za ovu gostujuću izvedbu su rasprodane.

„Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ hit je predstava sarajevskog Narodnog pozorišta rađena prema drami Iva Brešana „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje pok. Sulejman Kupusović koji je priču postavio u bosanski ambijent, fokusiravši se na bošnjački mentalitet i obračunavajući se s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i postratnom preobrazbom ljudi.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, suradnik za scenski pokret je Admir Glamočak, a u predstavi igraju Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Merima Lepić, Slaven Vidak, Sanela Krsmanović i Riad Ljutović.

Od svoje premijerne izvedbe 2011. godine, predstava je pobrala brojne nagrade na brojnim festivalima u  Bosni i Hercegovini te susjednim državama te je uvjerljivo jedna od predstava za koju se uvijek traži karta više.