English

Slovenski oktet u atriju Kneževa dvora

Datum objave: 23.07.2015.

Jedan od najuglednijih slovenskih vokalnih ansambala Slovenski oktet nastupit će u sklopu 66. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 24. srpnja, s početkom u u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Od samog početka, cilj ovog ansambla je njegovati i oplemeniti vokalnu glazbu od renesanse do današnjih dana. Značajno mjesto u njegovu repertoaru rezervirano je i za slovensku narodnu glazbu, koju su predstavljali diljem svijeta. Oktet čine prvi tenori Vladimir Čadež i Tim Ribič, drugi tenori Marjan Trček i Janez Triler, baritoni Jože Vidic i Darko Vidic te basovi Janko Volčanšek i Matej Voje. Dobitnici su brojnih nagrada, izdali su tri nosača zvuka s najljepšim slovenskim narodnim pjesmama, nastupaju na svim značajnijim glazbenim festivalima i izvor su inspiracije mladim ansamblima diljem Slovenije.

Festivalskoj publici prvi puta predstavili su se 2003. godine, također nastupivši u atriju Kneževa dvora. Na ovogodišnjem nastupu u sklopu 66. Igara izvest će Poulencove Laudes de Saint Antonie de Padoue, Bieblovu Ave Mariju, Pärtovu Most Holy Mother of God i Miškinisovu Cantate Domino. Uslijedit će slovenske narodne pjesme te u završnom dijelu koncerta još nekoliko duhovnih pjesmi i na samom kraju tradicionalna židovska Shalom.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.