English

Studenti nasmijali publiku u atriju Poslijediplomskog središta

Datum objave: 16.07.2014.

U sklopu dvodnevnog gostovanja studenata Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, sinoć je izvedena Nalješkovićeva farsa „Komedija V.“, dok će nagrađivani Molierov „Tartuffe“ u režiji Krešimira Dolenčića biti izveden večeras, 16. srpnja, s početkom u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku.

„Komedija V.“ Nikole Nalješkovića prikazuje kućni život u renesansnom Dubrovniku obrađujući i danas aktualnu temu nevjerna muža gospodara. Voajerski publiku smješta u središte obiteljskog sukoba i progovara o naličju Republike iz pozicije dubrovačkih žena, kako gospođa tako i sluškinja. Kao ispitnu produkciju kolegija Režija bašine pod mentorstvom prof. Matka Sršena, predstavu je režirala Morana Novosel, a uloge su ostvarili Dajana Čuljak, Ivan Magud, Tana Mažuranić, Marija Šegvić i Mia Anočić-Valentić.

Molierov klasik o varalici koji se infiltrirao u bogatu obitelj, „Tartuffe” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi studenata završne godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu komedija je o raspadu suvremene građanske obitelji, a na 38. Danima satire Fadila Hadžića Krešimiru Dolenčiću donijela je nagradu za najbolju režiju dok je glumački ansambl dobio posebno priznanje za zajedničku igru i prevođenje klasika na suvremeni jezik. Izvedba je na programu večeras, 16. srpnja u 21 sat i 30 minuta u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.