English

'Sudar' u Slavici

Datum objave: 09.07.2014.

Dan nakon Svečanog otvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara, u petak 11. srpnja, udaraljkaški ansambl Sudar Percussion uz pratnju Mateja Meštrovića na glasoviru nastupit će u 22:30 sati u ljetnom kinu Slavica.

Publika će uživati u jedinstvenoj zabavnoj večeri u Slavici koja će započeti projekcijom tridesetominutnog glazbenog dokumentarca redatelja Arsena Oremovića o snimanju albuma „Eat suite“ spomenutih umjetnika u dvoru Sveti Križ Začretje u Hrvatskom Zagorju, nakon čega će Sudar Percussion i Matej Meštrović zacijelo publiku dići na noge kompozicijama s njihovog zadnjeg albuma „Eat suite“, a očekivano vrijeme početka koncerta su 23:00 sata. Jedinstvene skladbe naziva „Paprikash“, „Barbicue“, „Baklava's dance“ i druge opisane su u hrvatskim medijima kao maštovite, razigrane i duhovite. 

Matej Meštrović spada među najsvestranije hrvatske umjetnike, uspješan je glazbenik i jedan od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe. Sa Sudar Percussion ansamblom koji okuplja neke od najboljih udaraljkaša regije, Meštrović je stvorio potpuno novi glazbeni pravac – „pravo malo čudo ukusnog, lucidnog i intrigantnog kombiniranja sastojaka iz klasične, jazz, rock, pop i etno glazbe“. Na njegovom youtube kanalu dostupni su audio zapisi skladbi sa spomenutog „Eat suite“ albuma.