English

Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči Otvaranja 74. Igara

Datum objave: 10.07.2023.

Svečana sjednica Festivalskog vijeća pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek održana je 10. srpnja u Festivalskoj palači povodom Svečanog otvorenja 74. Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Uz predsjednicu Festivalskog vijeća, sjednici su prisustvovali članovi vijeća zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica UO za poslove dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, akademski glazbenik Frano Matušić, profesorica kroatistike i opće lingvistike Sanja Putica te vodstvo Igara: intendantica Dora Ruždjak Podolski i pomoćnici za glazbeni, odnosno dramski program, Tomislav Fačini i Saša Božić te ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

 

Na sjednici Festivalskog vijeća najavljen je program 74. festivalske sezone, ali i ukratko rezimirano dosadašnje, skoro šestogodišnje razdoblje s ovim umjetničkim vodstvom Igara na čelu. Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek iskazala je potporu za ovogodišnji program te zahvalila intendantici i njezinim suradnicima na dosadašnjem besprijekornom vođenju festivala i jednom novom zamahu u razvoju ovog najstarijeg hrvatskog festivala kojem je svjedočila u ovih pet sezona. Posebno je naglasila lijepu izbalansiranost između tradicije festivala i potrebe da se publici prenesu vrhunci hrvatske i svjetske umjetnosti kroz program Dubrovačkih ljetnih igara. Istaknula je kako zna da je to često podrazumijevalo produkcijski nezahvalne uvjete te čestitala umjetničkom vodstvu što je u suradnji s JUK Dubrovačke ljetne igre, uvijek nalazilo novu energiju nadvladavajući sve prepreke.