English

Tri nastupa Linđa na taraci Revelina u kolovozu

Datum objave: 02.08.2019.

Nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno su praćeni dugotrajnim aplauzima s ovacijama publike, kako je bilo i na ranijem nastupu s KUD-om Jedinstvo, a na ovoljetnom festivalskom repertoaru očekuju nas još tri folklorne izvedbe. Linđo na 70. Igrama na taraci tvrđave Revelin nastupa još u subotu, 3. kolovoza, a zatim i 7. te 13. kolovoza s početkom u 21.30.

Prvi Linđov nastup na 70. Igrama označila je suradnja s KUD-om Jedinstvo iz Splita koji ove godine obilježava sto godina postojanja, a program preostale tri festivalske izvedbe od kojih je prva na programu već sutra, donijet će među ostalim točkama i ulomak iz tradicionalne konavoske zdravice koju će govoriti ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak. Na programu su i neizostavna dubrovačka poskočica linđo, bunjevački plesovi i vrličko kolo, stari splitski plesovi, plesovi iz Zaprešića kao i za prošlu sezonu pripremljeni podravski svati.

Lindo

Folklorni ansambl Linđo od 1967. godine redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske. Kolo linđo se, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i brojna druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Lindo 2

Ulaznice za sve Linđove nastupe na 70. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.