English

Triler-drama „Tom na farmi“ u ljetnom kinu Jadran

Datum objave: 09.08.2014.

„Tom na farmi“ (Tom à la ferme) film je o copywriteru Tomu, zaposlenom u marketinškoj agenciji koji putuje na selo na pogreb svoga dečka Guillaumea, no iznenadi se kad shvati da ondje nitko ne zna za njega niti za njegovu vezu s preminulim, a Guillaumeov brat ubrzo postavlja pravila uvrnute igre. Kako bi zaštitio obiteljski ugled i majku preminuloga, Tom mora glumiti mirotvorca u domu čija mračna prošlost nagoviješta još veću nevolju.

Scenarij su napisali Michel Marc Bouchard i Xavier Dolan koji potpisuje i režiju i naslovnu ulogu, a međunarodnu je slavu stekao debitantskim igranim filmom „Ubio sam majku“ koji je osvojio tri nagrade u sekciji Director’s Fortnight na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. godine. Uloge su uz Xaviera Dolana ostvarili Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy i Evelyne Brochu. Film je prije Pulskog filmskog festivala prikazan na festivalima u Veneciji i u Torontu, a traje 102 minute.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativno centru Luža te na ulazu u kino Jadran, jedan sat prije početka projekcije.